رزین آنیونی A100

 
رزین A100
رزین A100

رزین پرولایت A100

رزین A100 یکی از رزین های آنیونی است که در دسته رزین آنیونی ضعیف دسته بندی می شود. از رزین آنیونی A100 برای حذف آنیون اسید های قوی استفاده می کنند. معمولا از رزین های ضعیف به همراه رزین های قوی استفاده می کنند تا هم اسید های ضعیف و هم اسید های قوی را از آب حذف کنند.

کاربرد رزین A100


رزین آنیونی ضعیف معمولا از لحاظ فیزیکی (شکستگی و فشار) و همچنین از نظر شیمیایی (تغییرات TDS یا تغییر دما و PH آب) مقاومت و پایداری بالایی دارند. همانطور که گفته شد از رزین A100 برای حذف آنیون اسید های قوی استفاده می کنند. این نوع رزین در برابر اسید های ضعیف عملکرد مناسبی ندارد به همین دلیل از رزین A100 به همراه رزین های آنیونی قوی مانند A400 استفاده می کنند تا تمام آنیون ها چه اسیدی قوی و چه ضعیف را از آب حذف کند.

برند رزین A100


رزین A100 با برند پرولایت که مبدا انگلستانی دارد تولید می شود. کمپانی پرولایت امروزه یکی از بزرگترین تولید کننده های رزین های تبادل یونی در جهان است که محصولات خود را به کشور های بزرگی صادر می کند. از برند های رزین که در ایران بیشتر مصرف می شوند می توان به پرولایت، پترولایت، هیدرولایت و امبرلایت اشاره نمود.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

احیای رزین A100


برای انجام فرآیند احیا برای هر نوع و گریدی از رزین ها باید 4 مرحله زیر انجام شوند

  1. شستشوی معکوس بستر
  2. تزریق ماده احیا کننده
  3. خروج ماده احیا کننده
  4. شستشوی نهایی

شستشوی معکوس بستر

در این مرحله آب از پایین بستر وارد رزین شده و دو کار را انجام می دهد

  1. خارج نمودن مواد نا خالص و مواد معلق وارد شده به بستر
  2. انبساط بستر و جدا کردن دانه های به هم چسبیده رزین

برای اینکه شستشوی معکوس به درستی انجام شود نیاز است که فشار آب ورودی بالا باشد تا فشار آب بتواند رزین را از بستر جدا و منبسط کند. 

تزریق (ورود) ماده احیا کننده

ماده احیا کننده که در انواع مختلف رزین آنیونی و کاتیونی قابل احیا متفاوت است به بستر رزین وارد شده و آن را احیا می کند. برای مثال در رزین A400OH از سود استفاده می کنند یا در احیای رزین A400 از نمک طعام برای تامین کلر. از مخزنی برای ایجاد محلول آب نمک استفاده می کنند و آن را در کنار مزن رزین قرار می دهند تا در زمان احیا آب نمک برای احیای رزین در دسترس باشد.

نمک ذکر شده باید بدون ید باشد زیرا ید خود می تواند باعث اشباع رزین شود و ظرفیت رزین را کاهش دهد و همچنین غیر قابل بازگشت نیز می باشد.

پر کردن مخزن نمک

پس از انجام فرآیند اصلی احیا (ورود احیا کننده) باید مخزن نمک را برای فرآیند های بعدی احیا پر کرد. اندازه مخزن نمک مورد استفاده برای احیای رزین آنیونی با توجه به میزان رزین تعیین می شود. نکته دیگر این است که برای ایجاد محلول آب نمک اشباع باید همواره حدود 50% مخزن نمک را نمک جامد تشکیل دهد.

توجه شود که آب مورد نیاز برای پرکردن مخزن نمک برای احیای رزین باید بدون نیترات باشد بدین معنا که باید از خروجی خود سیستم رزینی برای پرکردن مخزن آب نمک استفاده نمود.

شستشوی نهایی رزین

در مرحله شستشوی نهایی برای آخرین بار و قبل از بازگشت به مرحله 1 و تصفیه؛ بستر رزین را شستشو می دهند تا باقی مانده ماده احیا کننده از بستر خارج شود. توصیه می شود همواره پس از پایان دوره احیا و شروع مرحله تصفیه؛ در حدود 30 دقیقه صبر کنید و سپس از خروجی سیستم نمونه گیری کنید تا از عملکرد صحیح رزین اطمینان حاصل نمایید.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55256411-12

09223345280