رزین آنیونی حذف نیترات A520E

 
رزین آنیونی حذف نیترات A520E
رزین آنیونی حذف نیترات A520E

کاربرد رزین A520E

رزین A520E یکی از رزین های قوی آنیونی از نوع 1 می باشد که به رزین حذف نیترات مشهور است اما این بدین معنا نیست که این نوع رزین تنها نیترات را حذف می کند در واقع منافذ ساختاری این رزین؛ آن را برای حذف نیترات ویژه کرده است.

رزین A520E یک رزین آنیونی در فرم کلراید و دانه های متخلخل کهربایی است. این رزین در گرید خوراکی قرار دارد به این معنا که از آن برای مصارف غذایی استفاده می شود. این رزین میل زیادی برای حذف نیترات دارد و آنیون های آن جایگزین نیترات در آب می شود.

گفته شد که این رزین در فرم کلراید فعالیت می کند این بدین معناست که این رزین یون کلرید را به جای آنیون های مورد حذف به آب اضافه می کند. و برای فرآیند احیای آن نیز از ماده ای استفاده می کنند که بتواند کلر از دست رفته رزین را بدان باز گرداند.

 شرکت زادآب عرضه کننده انواع رزین های آنیونی از جمله رزین A520E می باشد. برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

آلودگی نیترات

با توجه به این موضوع که میزان استاندارد نیترات در آب در حدود 50 میلی گرم در لیتر یا ppm 50 گزارش شده است مقادیر بیش از حد استاندارد به عنوان آلودگی نیترات گزارش می شود. بیش تر میزان آلودگی نیترات در آب ها به دلیل وجود مواد شیمیایی یا همان کود های شیمیایی در خاک ها می باشد.

عناصر نیتروژن و فسفر از مهم ترین عناصر مورد نیاز گیاهان می باشند لذا پای ثابت تقریبا تمام کود های شیمیایی همین عناصر هستند. نیتروژن بیشتر به شکل نیترات جذب گیاهان می شود. نیترات می تواند با عوامل فرسایش دهنده خاک مانند آب های جاری از خاک جدا شده و وارد منابع آب شود. نیترات یکی از یون های معدنی است که از اکسایش N2 حاصل می شود. مهم ترین گروه در معرض خطر آلودگی نیترات کودکان به ویژه کودکان مصرف کننده شیر خشک هستند.

اثرات آلودگی نیترات


نیترات می تواند آهن دو ظرفیتی موجود در هموگلوبین خون را به آهن سه ظرفیتی تبدیل می کند. در این صورت هموگلوبین دیگر توانایی حمل اکسیژن را نخواهد داشت. در بدن انسان به طور طبیعی آنزیمی وجود دارد که مشکل ناشی از آهن سه ظرفیتی در هموگلوبین را حل می کند. اما چون در بدن کودکان مقادیر کمتری از این آنزیم وجود دارد؛ در بدن آنها بیماری کودک آبی بوجود می آید.

حذف نیترات

برای حذف نیترات از آب می توان از انواع رزین های آنیونی قوی که می توانند تمام آنیون های آب را حذف کنند استفاده کرد اما رزین حذف نیترات می تواند اطمینان بیشتری بابت حذف کامل یون های نیترات از آب را بدهد به همین دلیل این نوع از رزین آنیونی بسیار بیشتر از رزین های آنیونی دیگر برای حذف نیترات مورد استفاده قرار می گیرد.

شرکت زادآب تولید کننده انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب و عرضه کننده انواع مواد شیمیایی مرتبط با تصفیه آب و فاضلاب می باشد. برای استعلام قیمت؛ مشاوره و خرید محصولات و مواد شیمیایی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

از نمونه های رزین مورد استفاده برای حذف نیترات از آب می توان به موارد زیر اشاره نمود

  • رزین آنیونی باز قوی نوع 1
  • رزین آنیونی باز قوی نوع 1 با ظرفیت بالا
  • رزین آنیونی باز قوی نوع 2

احیای رزین


برای احیای رزین آنیونی حذف نیترات باید 4 مرحله زیر را دنبال کرد

  1. شستشوی بستر
  2. تزریق احیا کننده
  3. خروج احیا کننده
  4. شستشوی نهایی

شستشوی بستر رزین

پس از یک مرحله سرویس باید عملیات احیا را انجام داد تا رزین آماده سرویس دوباره شود. این کار با شستشوی معکوس بستر رزین آغاز می شود. آب از پایین بستر وارد می شود و دانه های رزین را از هم جدا می کند. این جدا شدن دانه های رزین باعث می شود دانه های رزین آنیونی برای فرآیند احیا آماده می شود و باعث می شود بازده احیای رزین بالاتر برود. در شستشوی بستر باید دقت داشت که فشار آب ورودی بین 2.5 تا 3 بار باشد تا هم فرآیند احیا و هم فرآیند تصفیه به درستی انجام شود.

تزریق احیا کننده

در این مرحله ماده احیا کننده به بستر رزین وارد می شود و رزین را احیا می کند. رزین A520E در سیکل کلر فعالیت می کند بنابر این برای احیای آن نیز باید از ماده ای برای تامین کلر استفاده شود. این ماده نمک طعام است که به راحتی در دسترس بوده و قیمت پایینی نیز دارد. نمک مورد استفاده برای احیا باید فاقد ید باشد و ترجیحا متبلور شده باشد تا دارای میزان مواد ناخالص کمتری باشد.

از مخزنی برای ایجاد محلول آب نمک استفاده می کنند و آن را در کنار مخزن رزین قرار می دهند تا در زمان احیا آب نمک برای احیای رزین در دسترس باشد. برای تشکیل محلول اشباع آب نمک پیشنهاد می شود همواره حداقل نیمی از حجم مخزن را نمک جامد اشغال کرده باشد.

خروج ماده احیا کننده

در این مرحله غلظت احیا کننده را به درون مخزن کم می کنند تا فرآیند احیا را به پایان برسانند. معمولا در این مرحله به پر کردن مخزن نمک می پردازند تا برای دوره های بعدی احیا آماده باشد. معمولا در این مرحله مخزن آب نمک را از نمک جامد و آب پر می کنند تا برای دوره های بعدی احیا آماده باشد.

توجه شود که آب مورد نیاز برای پرکردن مخزن نمک برای احیای رزین باید بدون نیترات باشد بدین معنا که باید از خروجی خود سیستم رزینی برای پر کردن مخزن آب نمک استفاده نمود.

شستشوی نهایی رزین

در این مرحله که آخرین مرحله شستشوی سیستم رزینی است. برای بار دیگر بستر را شستشو می دهند تا اگر ماده ناخالص یا ماده احیا کننده در درون بستر باقی مانده خارج شود. از آنجایی که بستر رزین A520E با نمک احیا می شود؛ شستشو را تا جایی ادامه دهید که از خروجی درین آب شیرین خارج شود.

توصیه می شود همواره پس از پایان دوره احیا و شروع مرحله تصفیه؛ در حدود 30 دقیقه صبر کنید و سپس از خروجی سیستم نمونه گیری کنید تا از عملکرد صحیح رزین اطمینان حاصل نمایید.

شرکت زادآب تولید کننده انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب و عرضه کننده انواع مواد شیمیایی مرتبط با تصفیه آب و فاضلاب می باشد. برای استعلام قیمت؛ مشاوره و خرید محصولات و مواد شیمیایی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55256411-12

09223345280