دترجنت چیست؟

 
دترجنت
دترجنت

دترجنت در فاضلاب

در دهه‌های اخیر توسعه دانــش و تجربــه و ابــداع فراورده های جدید، استفاده از شوینده‌ها بـرای مصـارف بهداشـت فردی و کاربردهــای صنعتـی گسترش یافته اسـت. ایـن افزایـش مصـرف به ‌نوبه خـود مـشکلاتــی را در زمینه محـیط زیسـت و آلودگی منابـع آبی به وجــود آورده که حــاصل آن تغـییر مـواد تشکیل‌دهنده ایــن ترکیبـات از یک‌طرف و از طرف دیگر انجـام مطالعـات و تحقیقات برای یافتن و بهینه سازی روش‌های تصفیــه آلاینده‌های موجود  ( دترجنت ها ) در فاضلاب این صنایع شده است.

مواد شوینده در فاضلاب

شوینده‌ها مواد شیمیایی فعال در سطح هستند که می‌توانند از طریق کـاهش تنـش سـطحی آب، تجزیه موادی کــه در اصطـلاح ”چـرک“ نـامیده می‌شود را تسریع نموده و اشیاء ”کثیف“ را ”تمیز“ نمایند.

اجزای اصلی تشکیل‌دهنده مواد شوینده مواد آلی هستند که خاصیت فعال سطحی در محلول‌های آبکی دارند و بنام عوامل جذب سطحی یا سورفاکتانت نامیده می‌شوند که همه آنها مولکول‌های بزرگ قطبی هستند. یک انتهای مولکول محلول در آب و انتهای دیگر به آسانی در چربی‌ها حل می‌شود. حلالیت در آب بخاطر وجود گروه‌های کربوکسیل، سولفات و هیدروکسیل هستند.

دترجنت
دترجنت

شوینده‌ها چـه از طریـق کارخانجــات ســازنده و چــه از طریــق مصارف خانگی این مواد بـاعث بـروز مشـکلات زیست‌محیطی عمده ای می‌شود. ورود فاضلاب حاوی شوینده‌ها به منــابع آب‌های سطحی مشکلات زیست‌محیطی دیگــری مـانند کـاهش اکسـیژن محلول آب، تولید کف فراوان، بدمنظره شـدن چشم‌اندازها و ســواحل و امــــاکن تفریحـــی، مســـمومیت و پـــیری زودرس رودخانه‌ها، آلودگی آب‌های زیرزمینی، بدبو شدن آب و... را به دنبال خواهد داشت.

همچنین وجود کف در حوض‌های هواده در تصفیه خانه های فاضلاب میزان انتقال اکسیژن به فاضلاب را به شدت تقلیل می دهد به‌طوری‌که گاهی تقلیل راندمان تصفیه در اثر کف دترجنتها به 80 درصد می رسد.

حوض‌های ته نشینی اولیه وجود ماده مؤثر دترجنت مانع ته نشینی کامل مواد معلق می شود و چربی موجود در فاضلاب در اثر کف زیاد به سایر قسمت‌های تصفیه‌خانه نیز راه می یابد .

حوض ته نشينی اوليه
حوض ته نشینی اولیه

به طور کلی روش‌های مختلفی برای حذف دترجنت وجود دارد که به‌طور اختصار توضیحاتی در مورد هر یک داده‌شده است:

  1. فرآیند انعقاد و لخته سازی قادر به حذف مواد شوینده در حد بالایی می‌باشد و اگر هدف حذف مواد فعال سطحی باشد می‌توان با کلرید آهن تا 82% آنها را حذف نمود.
    فرآیند انعقاد و لخته سازی
    فرآیند انعقاد و لخته سازی
  2. فرآیند شناورسازی با میزان هوای یک لیتر بر دقیقه به ازا هر گرم ماده شوینده و میزان هوادهی 75 دقیقه، میزان حذفی برابر با 75 درصد را حاصل نموده است
    شناورسازی
    شناورسازی
  3. فرآیند لجن فعال هوادهی گسترده بازمان ماند هوادهی برابر 20 ساعت و در غلظت 100 میلی‌گرم بر لیتر ماده شوینده، قادر به حذف 90 درصد ماده شوینده بوده است
    فرایند لجن فعال
    فرایند لجن فعال
  4.  مواد شوینده موجود در آب‌ها می‌تواند توسط اشعه ماوراءبنفش متلاشی گردد. این مدت برای غلظت 75 میلی‌گرم بر لیتر ماده شوینده و حذف 52 درصدی آن برابر 6 ساعت بوده است
  5. فرآیند جذب قادر است مواد شوینده و همچنین رنگ موجود در فاضلاب را که به سبب وجود مواد شوینده در آن مشهود است، حذف نماید

معنی دترجنت صنعتی به انگلیسی detergent انواع مختلف با قیمت 

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55256411-12

0912-4349929